Aanleg

Met 30 jaar ervaring heeft hoveniersbedrijf Klaas Nieuwenhuis een lange staat van dienst. Daardoor weten wij als geen ander hoe we tuinen moeten aanleggen. Wij werken bij de aanleg van tuinen dan ook volgens een gedegen aanpak, maar niet met een standaard tuinplan. Want de wensen variëren enorm, waardoor iedere tuin anders is.

Wij streven er altijd weer naar een tuin op te leveren die exact voldoet aan de wensen van de eigenaren. Daarom starten wij altijd met een gesprek waarin we alle wensen en mogelijkheden bespreken. Op basis van dit gesprek maken wij een ontwerp. Nadat het ontwerp is besproken en eventueel aangepast, gaan we aan de slag.

In grote lijnen verloopt de aanleg van een tuin als volgt. We beginnen altijd met het ruimen van de tuin. Als dat is gebeurd, worden als eerste de hoogtes voor het straatwerk aangebracht en de grote elementen geplaatst. Denk hierbij aan pergola’s, vijvers, vlonders en tuinhuisjes. De volgende stap is het bewerken van de grond. Want een tuin aanleggen zonder grondbewerking levert later geheid problemen op. Wij spitten de grond om tot zeker 60 cm diepte. Als het nodig is leggen we drainage aan. Pas als dit is gebeurd, beginnen we met de beplanting. Beplanting kent voor ons geen geheimen. Laat de juiste combinaties qua hoogte, kleuren en bloeitijd maar aan ons over. Tenslotte leggen we eventuele gazons aan.