Aanleg/ renovatie tuin

Aanleg/renovatie tuin

Onlangs kregen wij het verzoek een tuin opnieuw aan te leggen. De klant wilde graag een onderhoudsarme tuin. We zijn begonnen met een plan. Daarna hebben we de tuin volledig gestript. De verhardingen zijn verwijderd, de bomen en struiken afgezaagd en de stobben gerooid met de minikraan. Vervolgens is het gras afgeplagd en samen met de houtsnippers en stobben in containers afgevoerd. Hierna zijn we begonnen de tuin weer opnieuw op te bouwen.
Bestrating
De bestrating is opnieuw gelegd met nieuwe stenen en er zijn bakken van stapelblokken geplaatst van verschillende niveaus, die afgewerkt zijn met natuurstenen. Rond het huis zijn paadjes aangelegd van grind, omsloten door banden.
Onderhoudsarme tuin
Aan de voorzijde van de tuin is een dubbele haag van Taxus baccata geplant, die we aangevuld hebben met een ruime hoeveelheid Vivimus. De haag is al meteen gesnoeid zodat het een strakke aanblik krijgt. Voor het gras hebben we graszoden gebruikt wat het geheel een mooie aanblik geeft. De randen van het gras zijn afgewerkt met een opstaande rand van Cortenstaal. In de tuin zijn, om hoogte te creëren, enkele bomen geplaatst. In de voortuin is Pachysandra gepland, een mooie groene bodembedekker. Deze bodembedekker zorgt er gelijk voor dat de tuin onderhoudsarm wordt.

 Terug